Ofte stilte spørsmål

Her finner du en samling av ofte stilte spørsmål og svar.

 1. Hvorfor får jeg mottatt, men ikke sendt epost med min eksisterende epostkonto?
  Under "Kontoer" i ditt email program må man endre "Utgående email server (SMTP)" til "mail.broadnet.no" Alle andre innstillinger skal beholdes.
 2. Hvordan kan jeg bruke epost adresse mottat fra TVECO?
  Epost kan brukes på forskjellige måter. Man kan lese og sende epost via WebMail. Logg deg på med epostadresse og tilsendt passord til høyre på denne siden.
  En epost konto kan også konfigureres i Outlook, Outlook Express, Windows Mail, iPhone, iPad, Android Generell hjelp til oppsett av epost ...
 3. Hvordan kan jeg endre hastighet på mitt abonnement?
  Hastighet kan endres via dette skjemaet
 4. Hvor mange PC'er kan jeg kople til kabelmodemet?
  Bruker man en WiFi modem eller en egen router er det ingen praktisk grense for antallet tilkoplede PC'er. Bruker man en switch bak et standard bridge modem, er grensen satt til to IP-adresser. Dersom flere PC'er blir koplet til/fra vil de to tilgjengelige IP-adressene forbli låst en periode. Dette kan sperre din Internet tilgang.
  For å slippe disse problemene: Bruk router eller bestill et ferdig konfigurert WiFi modem!
 5. Kan andre bruke min Internet tilkopling dersom jeg har WiFi?
  Ja, dersom man ikke sperrer sin WiFi router eller modem med passord, kryptering eller låsing på MAC-adresse vil andre kunne bruke din Internet tilgang. Sørg for at WPA eller WPA2-kryptering er skrudd på. WiFi modem fra TVECO er ferdig konfigurert med dette.
 6. Kan jeg sperre spesielle Internet sider som er uegnet for barn?
  Ja, dersom du har en router som støtter dette eller har installert f.eks. Norton Internet Security på din PC.
 7. Teknisk informasjon ved konfigurasjon av epost:
    Brukernavn: Hele din epost adresse
    Passord: Mottatt epost passord
    Inngående mail server (POP3): mail.tveco.net
    Utgående mail server (SMTP): mail.broadnet.no
    DNS-servere: 193.75.75.75 og 193.75.75.193
 8. Hva gjør jeg om Internet ikke fungerer?
  a) Dersom Internet symbolet lyser på modemet
  • Forsøk å ta strømmen til modemet i minimum 2 minutter. Internet symbolet skal tenne igjen i løpet av få minutter etter at strømmen er satt på igjen.
  • Forsøk å ta strømmen til router eller switch for å starte denne på nytt igjen.
  • Til slutt starter du PC'en din på nytt.

  Har du fortsatt ikke tilgang til Internet kan du ta kontakt med kundeservice eller annen datakyndig person dersom du trenger hjelp til eget utstyr.

  b) Dersom Internet symbolet IKKE lyser på modemet
  • Det kan være brudd på linjen frem til vår sentral. Forsøk å ta strømmen til modemet i minimum 2 minutter. Internet symbolet skal tenne igjen i løpet av kort tid etter at strømmen er satt på igjen.
  • Det kan være en fysisk feil på modemet eller en sentral feil som gjelder hele nettet.
  • Dersom TV-signalene også er borte så er det en sentral feil. Ring kundeservice for å varsle om dette.
 9. Hvor finner jeg detaljert informasjon om kabelmodemet?
  Vi bruker flere fabrikat og modeller i våre bredbåndsnett. Brukermanual leveres vanligvis på CD sammen med modemet men kan også lastes ned fra produsentens nettsider (PDF-format)
 10. Sikkerhet
  TVECO anbefaler alle å ha et oppdatert antivirus program installert på alle PC'er tilkoplet Internet. I tillegg er det en stor fordel å ha en router med innebygget brannmur installert. Et WiFi modem har også denne funksjonaliteten innebygget. Dette beskytter og forhindrer tilgang til din PC fra andre brukere på Internet.
  Gratis AVG antivirus kan lastes ned her.
 11. Oppsigelse
  Hvilke rutiner gjelder ved oppsigelse av bredbåndsabonnementet?
  Ihht. bredbåndskontrakten har man 3 måneders oppsigelsestid. Oppsiglesen skal sendes skriftlig til TVECO via post eller email. Modemet er TVECO's eiendom og må returneres til oss senest 10 dager etter endt abonnement.

Vakttelefon

Ta kontakt med vår vakttelefon for å melde eventuelle feil på TV eller bredbånd. Åpent 8:00 til 21:00 alle dager hele året. Vakttelefon

WebMail

Epost
Passord


Driftsmeldinger

18.01.2018
Kjære kunde, Google har nå bekreftet at en feil i deres programvare forårsaker problemer for mange wifi-nettverk. Vi vet at dette problemet i det siste har rammet flere av våre kunder med trådløse nettverk fra AirTies. Fra torsdag 18. januar har Google begynt å distribuere programvare som skal fikse denne feilen via Google Play Services. Opplever du problemer med tilkobling til wifi-nettverket ditt, anbefaler vi derfor å sørge for at alle Android- og Google-produkter er oppdatert med siste versjon til enhver tid. Parallelt med dette jobber også produsenten AirTies med en utbedring av sine trådløse produkter, slik at Google-feilen ikke skal ha negativ effekt. Oppdatert programvare (firmware) er under uttesting, og vi venter at denne snart er klar for å deles med dere. AirTies-enhetene vil da oppdateres automatisk

15.01.2018
Hunndalen TV & Bredbånd ble varslet nedlagt 1.1.2018, men er fortsatt i delvis drift. Endelig dato for signalstopp er nå satt til 1.3.2018. Etter denne datoen vil TVECO avvikle bredbåndstilbudet på dette kabelnettet.

29.12.2017
Oppdatert informasjon om mulige WiFi problemer på bl.a. AirTies MESH-nettverk etter en oppdatering fra Google: http://bit.ly/wifiproblemer og https://www.tek.no/artikler/googles-strommepinne-og-smarthoyttaler-setter-rutere-ut-av-spill/425894


Følg oss på Facebook
Facebook